Kunnianosoitus partisaanien uhreille Laanilassa

Tänä vuonna 4. heinäkuuta tulee kuluneeksi 70 vuotta Laaniojan partisaanihyökkäyksestä. Tuolloin neuvostopartisaanit hyökkäsivät siviilejä kuljettaneen postilinja-auton kimppuun Laaniojan sillalla. Hyökkäyksessä sai surmansa neljä, haavoittui kymmenen ja fyysisesti vahingoittumattomana selvisi viisi matkustajaa. Surmattujen joukossa oli Oulun hiippakunnan piispa Yrjö Wallinmaa.

Jääkäriprikaati, Puolustusvoimien kirkollinen työ ja Lapin rovastikunta (Oulun hiippakunnan edustajana) kunnioittavat muistopäivää järjestämällä kenttähartauden ja seppeleen laskun torstaina 4.heinäkuuta klo 14.00 Laanilassa, Laaniojan sillan ja muistokiven maastossa.

Tapausta on muistettu eri vuosikymmenien aikana eri laajuisin muistotilaisuuksin. Lapin lääninrovasti Jouko Lepistöltä saadun tiedon mukaan vuonna 2003 pidetyn laajan osallistujamäärän saaneen muistotilaisuuden yhteydessä oli alustavasti sovittu, että seuraava suurempi muistotilaisuus järjestetään vuonna 2018, jolloin tapahtuneesta tulee kuluneeksi 75 vuotta.

Kenttähartauden torstaisessa tilaisuudessa toimittaa lääninrovasti, sotilaspastori Jouko Lepistö. Jääkäriprikaatin tervehdyksen tuo prikaatin komentajan sijainen everstiluutnantti Jari Osmonen. He laskevat myös seppeleen muistokivelle.

Seppeleenlaskun jälkeen Jääkäriprikaati tarjoaa maastossa Sodankylän Sotilaskotiyhdistyksen sotilaskotisisarien keittämät kahvit munkkien kera.

Tilaisuus on kaikille avoin!

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.