Sodankylä ja Oulun yliopisto laaja-alaiseen yhteistyöhön

Oulun yliopisto ja Sodankylän kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka koskee yhteistyötä tutkimuksessa, koulutuksessa ja elinkeinojen kehittämisessä.

Sopimuksen tavoitteena on toteuttaa aluekehitystä ja osapuolten yhteistyötä luonnonvaroihin perustuvien elinkeinojen kestävässä kehittämisessä, Tähtelän alueen tutkimusyhteistyön kehittämisessä, arktisen tutkimus- ja koulutusyhteistyön kehittämisessä sekä yritysyhteistyön ja verkostojen kehittämisessä Oulun innovaatioallianssin kanssa.

Yhteistyön keinoja ovat hankeyhteistyö, yhteiset toimet, koulutustilaisuudet, seminaarit ja kurssit, asiantuntijapalvelut, opinnäytetyöt, harjoittelupaikat ja tilaratkaisut.

Suunnitelmissa on muodostaa Tähtelään soveltavan tutkimuksen keskus, jossa edellä mainittuja tavoitteita voidaan konkreettisesti toteuttaa. Keskuksen muita hankkeita ovat mm. arktinen kestävä kaivostoiminta, radiotieteen laboratorio, ihmisen toiminta kylmässä sekä matkailuun liittyvät projektit.

Sodankylän kunta ja Lapin liitto rahoittavat AGM esiselvitys -hankkeen, jossa Tähtelään luodaan arktista vihreää kaivostoimintaa tukeva tutkimus-, kehitys- ja testausalusta sekä yhteistyöverkosto.

Tutkimus- ja koulutusyhteistyössä painotetaan yrityksiä ja elinkeinoelämää tukevia tutkimus- ja koulutushankkeita. Sopimuksen toteuttamista varten laaditaan toimintaohjelma ja sen toteutumista seuraamaan perustetaan yhteistyöryhmä.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.