Sodankylässä vietetään veteraanipäivää perinteisin menoin

 

Sodankyläläisveteraanit osallistuivat talvisodan taisteluihin muun muassa Suomussalmella. Kuva on otettu joulukuun alussa 1939 lossin lähellä Suomussalmella. SA-kuva

 

Kansallista veteraanipäivää vietetään Sodankylässä perinteisin rituaalein lauantaina. Juhlallisuudet alkavat sanajumalanpalveluksella kirkossa, jonka jälkeen lasketaan seppeleet sankaripatsaalle ja vapaussodan muistomerkille. Juhlaruokailu on kunnanvirastolla ja pian tämän jälkeen varsinainen vetaraanijuhlatilaisuus valtuustosalissa. Tämän vuoden Kansallisen veteraanipäivän teema on: ”Veljeä ei jätetä, nuoria ei unohdeta”.

Sodankylässä Veteraanipäivän juhlallisuuksien järjestelyistä vastaavat veteraanijärjestöt yhteisesti. Veteraanipäivän järjestelyjä tukevat Sodankylän kunta, Sodankylän seurakunta ja Jääkäriprikaati.

Tänä vuonna Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen päätapahtuman järjestää Jyväskylän kaupunki. Kansallista veteraanipäivää on vietetty vuodesta 1987 alkaen. Ensimmäinen tilaisuus järjestettiin Lahdessa.

Sotiemme veteraanit olivat merkittävä osa sodan ajan puolustusvoimia. Veteraanit turvasivat itsenäisyytemme, jälleenrakensivat maan, sekä näillä ja myöhemmällä toiminnallaan loivat lujan perustan Suomen nykyiselle arvostetulle kansainväliselle asemalle. Veteraanien työ loi myös perustan kansakunnan keskeisille arvoille, vapaudelle ja vastuulle sekä yhtenäisyydelle ja yhteistyölle.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.