Torvisen kylätalon suunnittelu uuteen valmisteluun

Torvisen kylätalon suunnittelu ei saanut ainakaan vielä rahaa kunnanhallitukselta.

Sarita Helttusen esittämänä ja Pekka Heikkisen kannattamana kylätalon suunnittelu palautettiin uudelleen valmisteluun. Ennen suunnittelun aloittamista on selvitettävä hankkeen kustannukset ja rahoitus kokonaisuudessaan.

Kunnanhallitus oli asian palauttamisesta yksimielinen. Suunnittelukustannukset ovat maksimissaan 13.000 euroa.

Torvisen kylätalon on mennyt niin huonoon kuntoon, että sen käyttö koululaisten liikuntatilana on kielletty. Kyläyhdistys rakentaisi uuden kylätalon liikuntatiloineen koulun viereen, jolloin kunta vuokraisi liikuntatilaa tarpeittensa mukaisesti kyläyhdistykseltä.

Torvisen kylällä on toki itselläänkin tarvetta uudelle kylätalolle harrastustoimintaan ja kyläyhdistyksen käyttöön. Uusi kylätalo hyödyttäisi myös Luostoa ja muita lähikyliä alueella.

Hankkeeseen haetaan rahoitusta Ely-keskukselta. Kyläyhdistys on pyytänyt kunnan tukea rakennussuunnitteluun, koska rahoituksen saaminen ei ole vielä varmaa. Kyläyhdistys maksaisi suunnittelurahan takaisin kunnalle, mikäli se saaa hakemansa rahoituksen rakentamiseen.

Sodankylän kunnan kannalta hankkeen toteutuminen on kunnan edun mukaista. Tällä järjestelyllä se saisi Torvisen koululle liikuntatilat edullisemmin kuin millään muulla ratkaisulla.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.