Yhteistyöhön ympäristöterveydenhuollossa

Sodankylän kunta lähtee kuin lähteekin mukaan yhteistyöhön ympäristöterveydenhuollossa Itä-Lapin kuntien kanssa. Valtuusto hyväksyi Pelkosenniemi-Savukosken kansanterveystyön osajäsenyyssopimuksen.

Yhteistyön perusteella johtava terveystarkastajan ja yhden tarkastajan virka ja toimipaikka on Sodankylässä. Yhteisen ympäristöterveyslautakunnan jäsenmäärä tulee kuntien asukasluvun suhteessa eli Sodankylään ja Kemijärvelle molempiin 2 varsinaista ja 2 varajäsentä, Sallaan 1 varsinainen ja yksi varajäsen sekä Savukoski-Pelkosenniemi kuntayhtymälle 1 varsinainen ja yksi varajäsen.

Ellei kuntien välisissä näkemyseroissa päästä yhteisymmärrykseen Sodankylä tuottaa palvelut edelleen omana toimijana, kunnes valtioneuvosto päättää yhteistoiminta-alueen palveluiden järjestämisestä Koillis-Lapin alueella.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.