Valtuusto nosti vain yleistä kiinteistöveroa

Kunnanhallituksen esityksestä poiketen kunnanvaltuusto päätti torstaina nostaa Sodankylässä vain yleistä kiinteistöveroa. Vakituisten asuntojen tai muiden asuinrakennusten kiinteistöveroihin valtuusto ei kajonnut, vaan ne pidetään entisellään.

Yleinen kiinteistövero nousee nykyisestä 0,9 prosentista peräti 1,2 prosenttiin eli muille kuin asuinrakennuksille, vapaa-ajan rakennuksille, yleishyödyllisille rakennuksille tai voimalaitoksille on luvassa ensi vuonna tuhti korotus.

Kiinteistöverojen vekslaus käynnistyi torstaisessa valtuuston kokouksessa perussuomalaisten Alpo Lintulan moitittua tulevan vuoden veronkorotuksien käyvän yksipuolisesti kiinteistöjen omistajien kukkarolle. Valtuustoryhmien keskinäisessä neuvottelussa päädyttiinkin ratkaisuun, jossa tavallisia talon tai mökin omistajia ei tällä kertaa rokoteta.

Tuloveroja voisi pudottaa

Kunnan tuloveroprosentin valtuusto päätti pitää myöskin ennallaan eli 19,5 prosentissa.

Demarien Heimo Haapaniemi ehdotti kuitenkin, että veroprosenttia olisi laskettu ensi vuodeksi 0,25:llä. Häntä kannatti puoluetoveri Hilkka H. Poikela, mutta muita valtuutettuja kuntalaisten verojen alentaminen ei saanut lämpenemään näin nopealla aikataululla.

Äänin 33 – 2 valtuusto päätti pitää veroprosentin ennallaan ja välttyä ensi vuoden budjetin täydelliseltä myllerrykseltä.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.