Samasta perheestä kaksi valtuutettua

Karppisen perheen kaksi valtuutettua, tytär Riikka vihreissä ja isä Juha Vasemmistoliitossa.

Karppisen perhe Kersilöstä on seuraavan vaalikauden hyvin edustettuna kunnanvaltuustossa, sillä läpimenivät valtuustoon sekä isä Juha Karppinen että tytär Riikka Karppinen. Kahden perheenjäsenen samanaikainen jäsenyys kunnanvaltuustossa on melko harvinaista ja erityisesti asetelmassa, jossa kumpikin edustaa valtuustossa eri puoluetta.

Juha Karppinen on Vasemmistoliiton pitkäaikainen kunnanvaltuutettu Sodankylässä ja hän tunnustaa, että tyttären tuleminen mukaan kuntapolitiikkaan oli isälle yhtä aikaa riemastuttava ja kova paikka.

-Kova paikka siksi, että Riikan ehdokkuus olisi saattanut pudottaa minut valtuustosta kokonaan. Etukäteen ei voi koskaan tietää, mitä vaaleissa tapahtuu. Riemastuttavaa taas oli, kun oma tytär on noinkin paljon kiinnostunut yhteisten asioiden hoitamisesta, että lähtee ehdokkaaksi. Sellaista täytyy ehdottomasti kannustaa, kertoo Juha.

Kokeneena valtuutettuna Juha Karppinen laskeskeli ennen vaaleja, että tyttären ehdokkuus pudottaa hänen henkilökohtaista äänimääräänsä roimasti. Samalla hän päätteli, että Vihreän Liiton ehdokkaana tytär ei voi kuitenkaan viedä aivan kaikkia ääniä, sillä onhan hän itse profiloitunut kaivostyöntekijänä ja pääluottamusmiehenä juuri kaivostyöntekijöiden edunvalvojaksi.

Kumpikaan ehdokkaista ei tuntenut ristiriitoja omasta tai toisen valinnasta asettuessaan eri puolueiden ehdokkaiksi. Riikka Karppiselle Vihreät oli täysin luonnollinen valinta.

-Meillä on perheessä aina kiinnostuttu yhteiskunnallisten asioiden hoitamisesta ja niistä on keskusteltu. Itse ajattelin aiemmin, että jos joskus lähden ehdokkaaksi Vihreät on minun ryhmäni, toteaa Riikka.

Perheen sukulaisten vaalikäyttäytymisestä ehdokkailla ei ole tarkkaa tietoa, eikä kysymäänkään ole kehdattu mennä.

-Kaikilla heillä on oma tahto ja omat arvot, niiden mukaanhan yleensä toimitaan. Luulen, että nuoremmat sukulaisemme äänestivät enemmän minua ja vanhemmat suvun jäsenet taas isää. Itse äänestin itseäni ja isä varmaankin myös itseään, hymyilee Riikka.

Riikka Karppinen aloittaa varusmiespalveluksen tammikuussa Kaartin Jääkäripataljoonassa Santahaminassa. Valtuutetun työtä hän pystyy palveluksesta huolimatta hoitamaan hyvin, sillä luottamustehtävien hoitamiseen on saatavissa vapaata armeijasta siinä kuin muistakin työpaikoista.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.