Tarkkuutta Jussi Haila

Sodankylän Extra -lehdessä numero 6 kirjoitit minulle osoitetun kirjoituksen, jossa oikaisit esittämiäni tietoja ja sanoit niiden olevan epätarkkoja. Joudun nyt valitettavasti oikaisemaan sinulle oikaisujasi, sillä esittämäsi oikaisut olivat epätarkkoja ja vievät harhaan.

Kirjoitit esimerkiksi, että ”Hannuksenkartanoon rakennetaan remontin yhteydessä laajennus palvelemaan nimenomaan ulkopuolisia käyttäjiä ja kuntoilijoita. Harrastustila kasvaa ja kävijöille rakennetaan asialliset pukeutumistilat. Kunta rahoittaa tätä lisärakennusta, koska ARA rahoittaa ainoastaan talon asukkaiden tilojen kunnostamista.”

Olet ymmärtänyt – tai halunnut ymmärtää – tekstini väärin. Kirjoituksessani en puhunut tiloista ollenkaan, sillä tiedän varsin hyvin niiden olevan rakenteilla. Sen sijaan puhuin siitä, kuinka kunnan olisi huolehdittava, että vanhukset voisivat käyttää Hannuksenkartanon palveluita entiseen tapaan ja että myös syrjäkylien ikäihmisillä olisi mahdollisuus käyttää kunnan asiointipalveluita ja Hannuksenkartanon tarjoamia virkistysmahdollisuuksia jatkossakin niin, ettei niistä säästetä.

Mitä hyötyä kyseisistä tyhjistä harrastustiloista on kuntalaisille, jos kunta säästää esimerkiksi ohjaajista ja kyydeistä?

Politiikassa pitkään olleena voin kertoa, että luvatutkin asiat saatetaan pyörtää vielä monesti, eikä katteettomia lupauksia kannata aina uskoa.

Tästä hyvä esimerkki on juuri Kersilön kevyen liikenteen väylä, jota on luvattu kyläläisille jo ainakin kaksikymmentä vuotta. Kesällä 2011 tietä levennettiin 50 senttiä molemmin puolin puolesta välistä kylänraittia. Siinä kevyen liikenteen väylää.

Jälleen rahoja on luvattu, mutta vielä tässä vaiheessa ei kannata henkseleitään paukutella. Katteettomia lupauksia on ollut jo niin paljon aiemminkin. Kersilön kevyen liikenteen väylä on olemassa vasta sitten, kun siinä voi kävellä.

Politiikka on tunnetusti yhteisten asioitten hoitamista, ja paras tulos saavutetaan, jos toimitaan yhteistyössä. Kirjoituksessasi epäilit toistuvasti, olenko perehtynyt tai tutustunut valtuustokauteni aikana käsiteltyihin asioihin. Terve kritiikki on aina tervetullutta, mutta tärkeintä on keskittyä olennaiseen eli asioiden hoitamiseen. Valtuustossa muiden valtuutettujen vikojen hakeminen ja moittiminen eivät johda kuntalaisille parhaimpaan lopputulokseen.

Yhteistyöterveisin,
JUHA KARPPINEN

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.