Mitalit mudassa

Talsin muutama päivä sitten kotiin töistä tuttua reittiä Veikkolan etupihan poikki. Silmiini sattui maassa metalliselta näyttävä esine ja nostin sen ylös. Melkoinen hämmästys oli, kun mutainen pyöreä esine osoittautui Lapin Veikkojen muistolaataksi.

Sen jälkeen laattoja alkoi hahmottua hiekasta useita. Luulin jo melkein aarteen löytäneeni! Laattoja löytyi maasta lopulta kahdeksan, niiden laatikot rikkinäisinä pitkin tietä. Sievästi laatikoissa olleita laattoja löytyi vielä toistakymmentä.

Otin laatat mukaani, koska ne olivat selvästi pihalla tiellä hautautumassa mutaan ja sotkeutumassa. Vaikeapa niitä oli lähteä palauttamaan luurakomaiseen taloon. Tarkemmin niitä tutkiessa ne olivat kauniisti numeroituja, pronssisia ja edessä vuosiluku 1928. Takana pienellä teksti ”Turun Merkki Mitalli”.

Olisi sangen mielenkiintoista tietää, miten ne olivat mutaan päätyneet ja mikä niiden alkuperäinen tarina on. Tietysti kiinnostaa myös se, miten ihmeessä Lapin Veikot säilyttää arvokasta historiaansa? Toivottavasti seuran nykyjohto ymmärtää taustansa muuallakin kuin juhlapuheissa?

Laatat ovat nyt tallessa ja tietysti ne kuuluvat Lapin Veikoille. Ne luovutetaan nuhdepuheen saattamana tämän lehden toimituksesta. Toki vastaanotetaan myös nuhde ”toisen tavaraan ryhtymisestä”.

Ystävällisesti

Kerrostalojen asukas, joka ei halua nimeään julki

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.