Juha Karppiselle

Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että tulevan valtuuston tärkein tavoite on tasa-arvoinen kunta. Palvelujen järjestäminen perustuu tasapainoiseen talouteen, johon valtuutetut voivat vaikuttaa valtuustossa tehtävien päätösten kautta, ennen kaikkea päättäessään kunnan talousarviosta.

Tulevalla valtuustokaudella haasteeksi nousee heikkenevä huoltosuhde väestön ikääntymisen johdosta. Kunnan tulojen ja menojen pitäminen tasapainossa tulee olemaan entistä vaikeampaa. Sairaanhoidon nykyinen kulukehitys antaa vinkkiä tulevasta. Uuden valtuuston tulee kuntastrategiassaan luoda yhteinen tahtotila keinoista, joilla palvelut pystytään säilyttämään. Kaikilta ryhmiltä toivottavasti löytyy luovuutta palveluorganisaation kehittämisessä. Riittävän vahvat hartiat tulevaisuuden palveluiden järjestämiseen vaaditaan, olipa palvelujen tuottamismalli millainen tahansa.

Et ilmeisesti ole kuluneella valtuustokaudella ehtinyt perehtymään kaikkiin hankkeisiin ja ohjelmiin kovin perusteellisesti, kun esität Hannuksenkartanosta ja Kersilön kevyenliikenteen väylästä epätarkkoja tietoja.

Hannuksenkartanoon rakennetaan remontin yhteydessä laajennus palvelemaan nimenomaan ulkopuolisia käyttäjiä ja kuntoilijoita. Harrastustila kasvaa ja kävijöille rakennetaan asialliset pukeutumistilat. Kunta rahoittaa tätä lisärakennusta, koska ARA rahoittaa ainoastaan talon asukkaiden tilojen kunnostamista.

On toivottavaa, että Kersilön kevyenliikenteen väylä valmistuisi seuraavan valtuustokauden aikana. Et ilmeisesti ole tutustunut viime talvena valtuustossa hyväksyttyyn Sodankylän liikenneturvallisuus suunnitelmaan. Väylän rakentaminen on esitetty siellä (hanke no 58). Kyse on valtatien parantamiseen liittyvästä hankkeesta, josta vastaa ELY-keskus. Kunta vastaa ainoastaan kaavan laatimisesta.

Parhain terveisin

JUSSI HAILA

valtuustoehdokas

Kokoomus

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.