Puolustusvoimauudistus tuo uusia työpaikkoja Jääkäriprikaatiin

Kaksi tyytyväistä miestä ruokalan portilla varuskunnassa. Puolustusvoimauudistuksen myötä eversti Petteri Koskisen komentaman Jääkäriprikaatin henkilöstömäärä kasvaa 25 työntekijällä vuoteen 2015 mennessä. Kunnanjohtaja Viljo Pesonen iloitsee uusista tulijoista. Perheet mukaan luettuna tulijoita on 40 – 60 henkilöä.

Käynnissä oleva puolustusvoimauudistus toteutuessaan tuo Jääkäriprikaatiin lisää työntekijöitä ja Sodankylän kuntaan lisää asukkaita. Jääkäriprikaatin henkilöstö kasvaa vuoteen 2015 mennessä 25 työntekijällä. Nykyisellään joukko-osaston palveluksessa olevaan henkilöstöön puolustusvoimauudistus ei kohdista muutosuhkia.

Jääkäriprikaatin komentaja, eversti Petteri Koskinen esitteli uudistuksen suuntaviivoja hymyssä suin maanantaina. Yhtä mairein suin tiedotusta oli kuuntelemassa Sodankylän kunnanjohtaja Viljo Pesonen, joka vielä vuosi sitten kuntapäällikkönä sai tuskailla aivan päinvastaisten visioiden kanssa joukko-osastosta.

Nyt ei ole enää kysymys visioista, vaan Sodankylän kannalta hyvin myönteiseen suuntaan kääntyneestä kehityksestä. Eversti Petteri Koskisen mukaan 25 työntekijän lisääntyminen Sodankylässä merkitsee paikkakunnalle 40 – 60 henkilön väkimäärän kasvua. Yleensä useimmat uudet työntekijät tuovat perheensä mukana.

-Yksittäisiä, uusia työpaikkoja Jääkäriprikaatiin voi tulla jo vuoden 2014 aikana, mutta pääosa työpaikoista perustetaan 2015. Puolustusvoimauudistus merkitsee myös sitä, että osa nykyisistä määräaikaisista työsuhteista pystytään vakinaistamaan, kertoi Koskinen.

Työpaikkojen määrän kasvaminen tuo tullessaan myös pieniä pulmia muun muassa asuntojen riittävyydessä, mutta näitä pulmia joukko-osaston ratkoo mielellään. Koskisen mukaan asuntokysymyksissä ratkaisuvaihtoehtoja on jo pohdittu ja niitä on muutama. Aikaa on kaksi vuotta, jonka aikana asiat ratkeavat.

 

Kolmannes väestä vaihtuu

 

Puolustusvoimauudistuksen henkilöstösuunnittelu on pitänyt sisällään myös koko puolustusvoimien henkilöstöä koskevan sijoitushalukkuuskartoituksen. Tämän mukaan Jääkäriprikaatin henkilöstöstä 94 prosenttia halusi palvella joukko-osastossa vuoden 2015 kokoonpanossa.

Eversti Koskinen arvioi, että vuoteen 2015 mennessä Jääkäriprikaatin henkilöstön vaihtuvuus on melko suuri. Eläköitymisen, määräaikaisuuksien ja uusien työntekijöiden tulon myötä jopa kolmannes henkilöstöstä vaihtuu.

Jääkäriprikaatissa työskentelee tällä hetkellä 230 henkilöä, joista 160 on sotilaita. Ensi vuonna joukko-osastossa koulutetaan sama määrä varusmiehiä kuin tänäkin vuonna eli noin 700. Jo 2014 varusmiesvahvuus kasvaa jonkin verran ja jatkaa kasvuaan vielä seuraavana vuotena. Puolustusvoimien seuraava selonteko antaa raamit kehitykselle tästä eteenpäin.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.