Hasetec lopettaa Sodankylän tehtaansa

Hasetec Oy:n taru Sodankylässä on päättymässä. Yhtiö on irtisanonut työntekijänsä ja toiminta loppuu vuoden vaihteeseen mennessä.

Kaksi vuosikymmentä paikkakunnalla toiminut Hasetec Oy lopettaa Sodankylän tehtaansa. Tehdas ajetaan alas kuluvan syksyn aikana. Tehtaan työntekijät on sanottu irti ja heidän työsuhteensa päättyvät vuoden loppuun mennessä. Hasetec Oy:llä on Sodankylässä  yhdeksän työntekijää.

Yhtiöllä on toinen tehdas Kajaanissa, joka jatkaa tuotantoaan normaaliin tapaan. Sodankylän tehdaspäällikkö Reijo Ojaniemen mukaan Hasetec Oy on ollut niin sanotusti kahden tehtaan loukussa. Suhdanteiden heiketessä ja tuotantomäärien pudotessa kahden tehtaan ylläpitäminen on käynyt raskaaksi ja kannattamattomaksi.

-Yhtiö on kolmen vuoden ajan pyrkinyt sopeuttamaan Sodankylän ja Kajaanin tehtaiden tuotantoa ja kustannuksia heikkeneviin markkinoihin, mutta valitettavasti tämä tie tuli nyt päähän Sodankylän osalta. Nykyisten hirsimäärien tuottamiseen ei tarvita kahta tehdasta, kertoo Ojaniemi yhtiön ratkaisusta.

Hasetec Oy on työllistänyt Sodankylässä parhaimmillaan nelisenkymmentä työntekijää. Keskimäärin väkeä on hyörinyt tehtaalla reilut parikymmentä henkeä. Yhtiö on tarjonnut nykyisille työntekijöilleen mahdollisuutta siirtyä työhön Kajaanin tehtaalle ja tätä mahdollisuutta on käyttänyt hyödykseen ainakin yksi työntekijä.

Reijo Ojaniemi korostaa, että yhtiö ei ole purkamassa tehdasta, sen koneita tai laitteita esimerkiksi Kajaaniin siirrettäviksi. Yhtiö jää odottamaan suhdanteiden kehittymistä, josko mahdollisuuksia toiminnan uudelleen käynnistämiseksi syntyisi uudelleen Sodankylässä.

Hasetec Oy:n omistaa pääosin suomalainen pääomasijoittaja Profita hallinnoimansa rahaston kautta. Yhtiön toimiva johto on omistuksessa mukana pienosakkuuksilla.

Sodankylän kunta rahoitti aikoinaan 1990-luvun lopulla Hasetecin kone- ja laiteinvestointeja teollistamissopimuksilla, joiden velvoitteet on vuosien saatossa hoidettu.

 

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.