Tannisen nuorten harrastuksessa on vauhtia

Sodankylän Moottorikerhon tulevaisuuden lupaukset poseeraavat harjoitustauolla.

Rovaniemellä asuvat ja Sodankylän Moottorikerhoa edustavat Sari (15v.), Jarmo (13v.) ja Jere (10v.) Tanninen valmistautuvat huolella tulevaan talveen. Kesä on sisältänyt peruskuntoharjoituksia sekä ajotreeniä motocrosspyörällä. Myös viime talvena ajetut runsaat tunnit moottorikelkalla tuovat varmuutta talvelle 2013.

Kilpailukokemusta haettiin viime talvena Siikalatvalta helmikuussa moottorikelkka-sprintistä ja huhtikuussa Sodankylän moottorikerhon  jäsentenvälisistä kiihareista sekä vasta jäsentenvälisistä motocrosskilpailuista.

Sarin tavoitteena on ajaa sprint- ja enduro-kilpailuja LYNX Rave 550 Rex -11 moottorikelkalla. Kilpailuluokka varmistuu ensi talveksi, se tulee olemaan joko Junior tai Naiset.

Junior- ja Naiset- kilpailuluokassa riittää T-ajokortti ja ikävaatimus on 15- 18v. ajettaessa alle 600 cm3 puhallinjäähdytteisellä moottorikelkalla (P-600).

Jarmon tavoitteena on ajaa sprint-kilpailuja LYNX Rave 550 Rev -08 moottorikelkalla kilpailuluokassa Junior C. Ikävaatimukset Junior C-luokassa ovat 12-16v, C-luokassa ei vaadita T-korttia.

Jere ei pääse vielä ensi talvena osallistumaan sprint-kilpailuihin, kuitenkin talvella treenataan kovasti LYNX Evo 400 F-moottorikelkalla Kommatin motocrossradalla.

Sarin ja Jarmon moottorikelkat on hankittu Rovaniemeltä Heikki Heiskarilta. Hän on rakentanut moottorikelkat alusta loppuun kilpailukäyttöön (MK-lehti 1/2012). Heikki itse ajaa aktiivisesti MK-enduroa suomenmestaruudesta.

Harrastuksessa ovat olleet suurena apuna Sodankylän Moottorikerho ja alan harrastajilta saadut neuvot sekä tuki. Moottorikerho ylläpitää motocrossrataa Kommattivaarassa, rata palvelee sekä kesä- että talvilajien harrastajia.

Erityinen kiitos, aktiivisesti itsekin kilpaileville Mikko Laineelle sekä Aikion Heikille,  Joonakselle ja Villelle (Baron Racing Team).

Moottorikelkkojen säädöissä ovat auttaneet Kari Hoppula ja Mikko Laine. Motocrosspyörien remonteissa ja säädöissä on auttanut Ville Häkkinen. Ville on antanut myös ajotekniikkaohjausta kokeneena pyörämiehenä.

Motocrosspyöriä on tällä hetkellä tallissa kolme, kaksi YAMAHA YZ 125:ta sekä HONDA CRF 80. Huollettavaa riittää,  sillä jokaisen treenilenkin jälkeen pyörät on pestävä ja ilmansuodattimet vaihdettava. Ilmansuodattimien pesua, öljyämistä sekä motocrossrenkaiden vaihtoa tehdään useamman kerran kesässä.

Haasteita täysipainoiselle harrastamiselle aiheuttavat välimatka: Sodankylä- Rovaniemi, sekä Matti-isän työstä johtuvat pitkät poissaolot. Matin virkapaikka on Jääkäriprikaatissa. Päätyö mahdollistaa kuitenkin harrastamisen tällä tasolla, koska muita tukijoita ei vielä ole.

Tulevan kauden päätavoite on luonnollisesti Sodankylän Luostolla ajettava SM-sprint

26. – 27. tammikuuta. Järjestelyistä siellä vastaa SodMK.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.