Varusmiehet liikkeelle massaliikuntakampanjalla

Jääkäriprikaatissa toteutetaan Sotilasurheiluliiton järjestämä varusmiesten massaliikuntakampanja syys- ja lokakuun aikana. Kampanjan tavoitteena on saada mahdollisimman moni varusmies liikkumaan.

Kampanjan avulla mahdollistetaan varusmiesten liikuntaharrastusten jatkuminen ja annetaan mahdollisuus liikuntakipinän syntymiseen.

Kampanja aloitettiin samanaikaisesti jokaisessa perusyksikössä maanantaina yksikön päällikön johtamalla 3-5 kilometrin juoksulenkillä. Jatkossa jokaisessa perusyksikössä pidetään kaksi kertaa viikossa herättävä ja virkistävä aamureippailu.

Kampanjaan liittyvä yhteinen liikuntapäivä pidetään keskiviikkona 19.syyskuuta, jolloin  pelataan yksiköiden välinen jalkapalloturnaus Sodankylän urheilukentällä. Joukkueen kokoonpano on 1 +6.

Muut varusmiehet osallistuvat samanaikaisesti ohjattuun liikuntaan rastikoulutusperiaatteella eri puolilla varuskuntaa. Rastien aiheita ovat mm. frisbee pelit ja frisbeegolf, jalkapallon pienpelit, erilaiset viitepelit ja leikkimieliset kilpailut, fastscoop:iin tutustuminen Siilashallilla sekä esterataharjoitus Jääkäriprikaatin esteradalla.

Jääkäritoimikunta järjestää massaliikuntakampanjan aikana myös yksiköiden välisen salibandyturnauksen ja varusmiesten väliset pingis- ja tikanheittoturnaukset.

Jääkäriprikaatin ympärijuoksu juostaan 4.lokakuuta klo 15.30 yksiköiden välisenä viestijuoksukilpailuna. Yksiköiden henkilöstö (varusmiehet ja henkilökunta) osallistuvat kilpailuun kahdella 10 henkisellä joukkueella. Juostava matka on 4 km ja se on jaettu 10 osuuteen siten, että osuuksien pituudet vaihtelevat 300 metristä 800 metriin.

Massaliikuntakampanja kuuluu Sotilasurheiluliiton Potkua liikuntaan hankkeeseen.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.