Sodankylän Tanssin oppilasvaihto italialaisten kanssa käynnistyi

Seitsemän nuorta tanssijaa Italian Torinosta DanzAterierstudiolta opettajansa ElenaRollan kanssa viettivät onnistuneen, tanssintäyteisen viikon Sodankylässä  syyskuun alussa.

Oppilasvaihtoidea syntyi Sodankylän Tanssin opettajan Miikka Ryytyn ja italialaisen Elena Rollan ajatuksissa viime keväänä, kun Elena oli neljättä kertaa opettamassa sodankyläläisnuorille tanssia.

Elenan ja Miikkan yhteistyö alkoi jo lontoolaisessa Laban Centerissä, missä he kumpikin ovat opiskelleet. Nyt ideaa laajennettiin oppilastasolle.

Sodankylän Tanssin seitsemän nuorta majoitti italialaistanssijat koteihinsa ja vaihto jatkuu lokakuussa, jolloin sodankyläläisnuoret puolestaan lähtevät Torinoon uusia tanssikuvioita opettelemaan.

He majoittuvat vastavuoroisesti ystäviensä koteihin. Vaihtoon valitut nuoret tanssijat ovat 12-16 vuotiaita. Italiasta mukana oli myös yksi upea tanssijapoika Andrea.

Sodankylän viikko koostui tiiviistä tanssiharjoittelusta; nuoret treenasivat päivisin klo 16-21 nykytanssitekniikkaa, hiphoppia  Elenan ja Miikkan  ohjauksessa. Tiivis viikko päättyi huikeaan näytökseen Kitisenrannan koululla lauantaina.

Viikon ohjelmaan oli toki saatu mahtumaan tavalliseen suomalaiseen kouluun tutustumista, retkeilyä sekä Viiankiaavalle että Pyhä-Luosto-alueelle.  Tietenkin kaikki joulupukkiin ja poroihin liittyvä kiinnosti italialaisia, joten pysähdys Napapiirillä matkan aluksi oli venyä kohtuuttomiin.

Perjantai oli Sodankylä-päivä; silloin tutustuttiin Alariesto-galleriaan, vanhaan ja uuteen kirkkoon ja nähtiin Sodankylän multivisio kunnanvirastolla. Sivistystoimenjohtaja Risto Varis esitteli nuorille kuntaamme ja he saivat Sodankylä-kirjan kotiin viemisiksi. Tuliaisten ostoonkin oli varattu toki aikaa.

Mathilde, Sofia, Cecilia, Chiara, Anna, Elena ja Andrea odottavat innolla sodankyläläisiä Elisaa, Emiliaa, Anisaa, Essiä, Sini-Pauliinaa, Saraa ja Hetaa vieraakseen 14.-22.10. Nuoret vannoivat tulevansa sodankylään uudelleen ensi vuonna.

ANNELE HALMEKOSKI

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.