Kunnan kaavoittamilla tonteilla on nyt kysyntää

Teollisuus- ja rivitalotonteilla on kysyntää Sodankylässä. Kunnanhallitus käsitteli kuukauden aikana peräti kuusi vuokraushakemusta. Kuva AA Sakatti Miningin Oy:n rakennustyömaalta Kemijärventien varresta.

Sodankylän kunnan eri puolille keskustaajamaa kaavoittamilla teollisuus- ja rivitalotonteilla on nyt kova kysyntä. Pelkästään elokuun aikana kunnanhallituksen käsiteltävänä on ollut peräti kuusi tontinvuokraus- tai ostoehdotusta.

AA Sakatti Mining Oy haluaa ostaa jo pitkälle rakentamansa teollisuustontin Kemijärventien teollisuusalueella eikä kunnanhallituksella luonnollisesti ole mitään tätä vastaan. Valtuuston päättämien luovutusehtojen mukaisesti myyntihinta on 4,22 euroa neliöltä.

Kauppahinta Sakatti Maning Oy:n kanssa nousee lähes 190.000 euroon, kun myytävä maa-alue on lähes 44.500 neliön kokoinen. Kauppahinnasta vähennetään yhtiön tänä ja viime vuotena tontista maksamat vuokrat.

Harmainen-Yhtiöt Oy puolestaan on tehnyt kunnalle ehdotuksen, että tämä vuokraisi samaiselta teollisuusalueelta yhtiölle kaksi vierekkäistä tonttia. Näillä saataisiin vajaan 6000 neliön yhtenäinen maa-alue. Yhtiöllä on tarkoitus rakentaa alueelle toimistotila, ajoneuvohalli ja varastokenttä konteille kaivos- ja teollisuusrakentamistoimintoja varten.

Aki Simula Oy on esittänyt kunnalle, että yhtiö haluaisi vuokrata tontin Pontikkapalon teollisuusalueelta korjaamo- ja varastohallin rakentamiseksi. Kunnanhallitus hyväksyi molemmat vuokrausehdotukset.

Rivitaloja tulossa lisää

Teijo-Talot Lappi Oy suunnittelee rivitalon tai tarvittaessa useamman rivitalon rakentamista vanhan raviradan alueelle. Kunnanhallitus päätti vuokrata yhtiölle kaksi tonttia Aisakellontien varresta. Tonttien yhteenlaskettu ala on 4.300 neliöä ja rakennusalaa tulee reippaat tuhat kerrosneliöä. Rakennushanke on aikomus toteuttaa ensi keväänä.

Rakennusliike Jouko Pesonen Oy taas suunnittelee rivitalojen rakentamista Kaanaanmaahan Kultatievan alueelle. Kunnanhallitus vuokrasi yhtiölle 3.300 neliön kokoisen korttelin Päiväkulta 10:ssa. Yhtiön rivitalohanke alkaa tänä syksynä, jos asunnoilla on kysyntää.

Sakatti Mining Oy sai kunnalta vuokralle 8.500 neliön tontin Tuohelantie 2:sta Kemijärventien alueelta rivitaloasuntojen rakentamista varten. Tämänkin rakennushanke käynnistyy pikapuolin syksyn kuluessa.

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.