Polar Gymin uudet tuulet

Sodankylän Polar Gym vaihtaa omistajaa. Uusi omistaja ei ole suinkaan uusi näky salilla, Marja-Leena Karjalaisella on takanaan pitkä ura liikunta- alalla Sodankylässä. Karjalainen kertoo, että edellisen omistajan, Paula Koskelon kanssa kauppoja oli mietitty jo pitemmän aikaa. ”Se ei ollut heräteostos.”

Omistajavaihdokselle aika tuli otolliseksi Karjalaisen mukaan pikku hiljaa. Koskelo siirtyi kunnan terveyskeskuksen palvelukseen puolitoista vuotta sitten. Karjalainen itse oli tauolla kuntosalitoiminnasta opiskelujen vuoksi. Hän valmistui fysioterapeutiksi keväällä 2012.

KOKONAISVALTAISEMPAA RYHMÄLIIKUNTAA

Vuonna 2008 Polar Gymillä toteutettiin laajamittainen remontti, jonka myötä kuntosali ja ryhmäliikunnan käyttämä sali uudistuivat. Marja-Leena Karjalainen suuntaa katseensa seuraavana miesten rautapuoleen, joka jäi uudistuksen ulkopuolelle. ”Sodankylästä löytyy SM-tasolla olevia voimaurheilijoita, jotka tarvitsevat kunnon välineet.”

Karjalainen kertoo ottaneensa vaarin saadusta palautteesta. Uudistukset tullaan tekemään pikkuhiljaa ja siinä vallitsevat kuluttajan markkinat. ”Käyttäjät neuvovat minua pitkälti, mitä kaikkea tulisi uudistaa. Ainakin punnerruspenkki ja levypainot menevät uusiksi. Eteishuoneeseen sijoitan mahdollisesti nostolavan.”

Ryhmäliikunnassa tullaan jatkamaan vanhalla aikataululla, mutta varsinaisen konseptin puuttuessa kuntosali voi itse kehitellä tarjontansa, kunhan se pysyy monipuolisena.

Myös uusia lajeja on Karjalaisen mukaan suunnitteilla. Näissä kriteerinä on kokonaisvaltaisuus.

”Ei keskitytä enää tietyn lihaksen harjoittamiseen, vaan jumppien vaikutus tuntuu koko kehossa. Esimerkiksi crossfit on monipuolinen laji ja kehittää lihaskunnon ja kestävyyden lisäksi koordinaatiota ja tasapainoa”, Karjalainen kertoo.

HYVÄT MAHDOLLISUUDET LIIKUNNALLE

Uusi tekijä Karjalainen ei suinkaan ole Polar Gymillä. Hän on tullut tutuksi monille Sodankylän kuntoilijoille muun muassa erilaisten ryhmäliikuntalajien vetäjänä ”säännöllisesti lähes joka ilta”.

”Tullessani Polar Gymille ensimmäistä kertaa 2000-luvun alussa Herrasen Vesa perehdytti ja kannusti minua jäämään töihin alalle. Spinning- pyörien tultua aloin vetämään tunteja. Ala tuntui niin mukavalta, että päätin lähteä opiskelemaan liikunnan ammattitutkintoa vuonna 2005. Halusin liikunnasta ammatin itselleni.”

Karjalainen kertoo, ettei nuorena osannut kuvitella itseään kuntosalin pyörittäjänä, mutta tunnustaa ihailleensa sporttisia ihmisiä ja erityisesti heidän esteettistä ulosantiaan.

Karjalaisen mukaan suurin osa kävijöistä on tavallisia liikunnan harrastajia ja fysioterapeuttien kuntoutuksessa kävijöitä. Kuntosalille hän kehottaisi tulemaan erityisesti tietokoneella töitä tekevän.

”Niska- ja hartiakivut ovat yleisiä erityisesti päätetyötä tekeville. Kuntosali on hyvä vastapaino istumatyölle. Sillä taataan, ettei ihminen painu kasaan. Uudet kävijät yleensä yllättyvät siitä, ettei salilla käykään vain niin sanottuja timmejä mimmejä”, Karjalainen toteaa.

Marja-Leena Karjalainen suosittelee kuntosaliharjoittelua erityisesti istumatyötä tekeville.

Teksti ja kuva

UULA NEITOLA

Kommentoi

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sodank1/www.sodankylanverkkolehti.fi/wp-content/themes/SV/comments.php on line 50

Sinun pitää kirjautua sisään voidaksesi kommentoida.